Verwerkingsregister


Vanwege ons werk als individuele ambulante begeleider voor kwetsbare burgers in de samenleving zijn wij genoodzaakt om persoonlijke gegevens vast te leggen en te gebruiken om de begeleiding op alle leefgebieden zorgvuldig en effectief te kunnen uitvoeren.

Voor Under the Mango Tree BV is A.J. van der Ploeg als directeur, verantwoordelijk voor het verwerkingsregister. Voor al uw vragen omtrent dit onderwerp kunt u zich rechtstreeks tot hem wenden:

  • per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • per post: van der Mondestraat 26A, 3515 BH Utrecht
  • of via de telefoon: 06-48712922

Doelen
Persoonsgegevens en persoonlijke gegevens zijn nodig voor de ambulante begeleiding en ondersteuning op alle leefgebieden. Onze doelgroep lukt het niet om volledig zelfstandig te functioneren in de complexer wordende samenleving. Factoren die dat belemmeren zijn o.a. laag geletterdheid, beperkte beheersing van de Nederlandse taal, psychische problemen, cognitieve beperking, verslaving en beperkt financieel inzicht/schulden. Onze doelgroep kent belemmeringen op meerdere van deze gebieden.

De informatie wordt gebruikt om te kunnen communiceren met instanties, samen met, of namens de cliënt; om de financiën op orde te kunnen krijgen en om de belangen en rechten van de cliënten te kunnen behartigen. Alles op basis van de afspraken die met de cliënt en de opdrachtgever gemaakt zijn.

Welke gegevens
Het betreft de NAW-gegevens, telefoonnummer, emailadres, BSN-nummer, zorgverzekeraar-nummer, inkomens gegevens, bankrekeningnummer, ID-nummer. Individueel kunnen daar in overleg nog andere gegevens aan toegevoegd worden.

Met cliënten die ondersteuning nodig hebben bij, bijvoorbeeld internetbankieren, inloggen met Digid en dergelijke, wordt altijd individueel afgesproken hoe met deze zeer privacy gevoelige informatie omgegaan wordt.

Bewaartermijn
De gegevens worden bewaard zolang het begeleidingstraject contractueel loopt. Daarna wordt de papieren informatie binnen een maand overgedragen aan de cliënt. De digitale informatie wordt eveneens overgedragen aan de cliënt en binnen een maand verwijderd uit onze cloud.

Informatie uitwisseling
Persoonlijke informatie wordt alleen uitgewisseld met derden met toestemming van de cliënt en uitsluitend voor doeleinden die passen in het ondersteuningsplan.

Informatie opslag
Digitale informatie wordt opgeslagen in een beveiligd gedeelte van de cloud. De toegang is beveiligd  met een persoonlijke gebruikersnaam, persoonlijk wachtwoord en digitale code (authenticator). Dus ook alleen toegankelijk voor de begeleider zelf.

Op de dragers zelf (laptop, tablet, smartphone e.d.) mogen uitsluitend telefoonnummers en mailadressen bewaard worden.

Papieren documenten worden in een afgesloten kantoor, in een afgesloten metalen dossierkast bewaard.

Ons adres

Van der Mondestraat 26A
3515 BH Utrecht

Under the Mango Tree

KvK nr. 30205117
privacyverklaring

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-48712922